top of page
Search

Auton pesu kotona

Auton esipesu


Esipesu on auton puhdistuksen kannalta tärkein työvaihe, sillä voimme minimoida ajoneuvon naarmuuntumista käsinpesuvaiheessa. Esipesu on siis hyvä tehdä mahdollisimman perusteellisesti, jotta ajoneuvon pinnalta saadaan mahdollisimman paljon likaa ja hiekkaa pois.

Esipesuaineita on erilaisia, ns vahaturvallisia sekä liuotinpesuaineita. Liuotinpohjaiset aineet toimivat talvella hyvin suolaan kun taas kesällä pärjää monesti perinteisellä esipesuaineella.

Stardust käsiteltyyn ajoneuvoon suosittelemme Stardust Star Wash esipesuainetta.

Esipesuohje:


  1. Suihkuta esipesuaine auton pinnalle kauttaaltaan, joko käyttäen painepesuriin liitettävää vaahdotinta ja painekannua.

  2. Anna aineen vaikuttaa 1-5min auton pinnalla mutta älä päästä ainetta kuivumaan pintaan!

  3. Huuhtele esipesuaine runsaalla vedellä, käytä painepesuria mikäli se on mahdollista. Huuhtele auto AINA alhaalta ylöspäin, tällöin aine saa vaikuttaa ajoneuvon pinnalla mahdollisimman pitkään. Huuhtele auto huolellisesti, ajoneuvon pinnalle ei saa jäädä pesuainetta eikä likaa, huom tee tämä vaihe huolellisesti jotta saavutat parhaan mahdollisen lopputuloksen.Auton käsinpesu


Auton käsinpesussa auto puhdistetaan mekaanisesti, käsinpesu on syytä tehdä huolellisesti ja oikein koska tämä on se työvaihe jossa auto on mahdollista naarmuttaa.

Naarmuuntumisen riskiä voi pienentää käyttämällä laadukasta pesukinnasta, laadukasta shampoota ja pesuämpäriä hiekanerottimella. Suosittelemme käyttämään 2 ämpäriä pesun aikana, toisessa on pesuaine ja toisessa puhdas vesi. Pesuun suosittelemme Stardust UCS Shampoota.

Käsinpesuohje:

  1. Esipese auto huolellisesti, ohjeet yläpuolella.

  2. Laimenna pesuaine ämpäriin, muista noudattaa valmistajan ohjetta jotta aine toimii oikein. Yleensä pesuämpäriin laitetaan 10-15L vettä.

  3. Pese auto aina aloittaen puhtaimmista osista, eli keulasta ja katosta. Tarvittaessa likaisempiin osiin kuten helmoihin käytä erillista pesuvälinettä.

  4. Kastele pesukinnas ämpärissä jossa on pesuaine, pese aina ilmavirran suuntaisesti ja vältä pyöriviä liikkeitä. Kun pesuväline likaantuu, huuhtele se ämpärissä jossa on puhdasta vettä. Tämän jälkeen voit jälleen kastaa pesuvälineen ämpäriin jossa on pesuaine. Pese koko auto huolellisesti läpi.

  5. Huuhtele auto lopuksi huolellisesti, varmista että pesuainetta ei jää maalipinnalle. Mikäli huomaat että joku kohta on vielä likainen, pese se uudelleen.

  6. Älä päästä koskaan pesuainetta kuivumaan pintaan. Älä koskaan pese ajoneuvoa suorassa auringonpaisteessa tai jos auton pinta on kuuma!

  7. Kuivaa auto aina pesun jälkeen laadukkaalla kuivausliinalla. Älä koskaan jätä autoa kuivumaan aurinkoon, tällöin vedessä oleva kalkki ja mineraalit pääsevät palamaan auton pinnalle ja voivat vaurioittaa auton maalipintaa.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page